Francúzske bistro
Francúzska kuchyňa

Prečo ľudia milujú tradičné francúzske bistro? Dôvodom je atmosféra aj menu

Kúsok Francúzska priamo v srdci Bratislavy. To je Colette, modern french cuisine s unikátnym konceptom. Ak hľadáte miesto, kde zabudnete na starosti všedných dní a užijete si prítomný okamih s kvalitným jedlom a francúzskym vínom, zamierte najlepšieho francúzskeho bistra v Bratislave.

Francúzske bistro je typ podniku, ktorý ponúka jednoduché, tradičné francúzske jedlá v neformálnom a príjemnom prostredí. Tieto podniky sú známe pre svoju autentickú atmosféru a jedinečný kulinársky zážitok. Sú to presne tie podniky, ktoré keď nájdete vo francúzskych uličkách, zabudnete na okolitý svet. Sadnete si k maličkému stolu a vychutnávate si atmosféru, dobré jedlo a pohár vína.

Prečo práve bistro?

Slovo bistro pochádza z francúzštiny, kde sa pôvodne používalo na označenie neformálneho podniku s autentickou atmosférou, chutným jedlom a vínom. Pôvod tohto slova je však zahalený rúškom tajomstva.

Niektoré zdroje uvádzajú, slovo bistro prišlo do francúzskeho jazyka spoločne s ruskými vojakmi v 19. storočí. Hladní a nervózni vojaci vraj vo francúzskych podnikoch netrpezlivo vykrikovali „bystro“, čo v preklade znamená rýchlo. Iný zdroj zase tvrdí, že bistro vzniklo z pojmu „bistrot“, ktorým sa kedysi označovali francúzske krčmičky.

Francúzske bistro

Menu často obsahuje klasické francúzske jedlá ako napríklad Boeuf Bourguignon, Bouillabaisse, žabie stehienka Guisses de grenouilles, Couscous či zeleninový Ratatouille. Tieto tradičné jedlá si môžete vychutnať nielen vo Francúzsku, ale aj v Bratislave. Bistro inšpirované Parížom nájdete priamo v srdci hlavného mesta. Moderná francúzska kuchyňa Colette vám pravidelne pripravuje výber tradičných francúzskych špecialít.

Hľadáte bistro v Bratislave, kde si môžete dopriať jedlá inšpirované Parížom, vynikajúce vína priamo z francúzskych viníc a dezerty, ktoré sa priam rozplývajú na jazyku? To všetko a omnoho viac nájdete v reštaurácii Colette, ktorá vnáša francúzsky šarm priamo do hlavného mesta. Nazrite do menu a urobte si rezerváciu ešte dnes.

 

author-avatar

About Alexandra

Alexandra pre vás pravidelne pečie čerstvé texty zo sveta francúzskej kuchyne a gastronómie. Vo voľnom čase vášnivá čitateľka, cestovateľka a degustátorka nových chutí, počas dňa zodpovedná copywriterka a transcreatorka. Vo svete marketingu sa pohybuje viac než 8 rokov, počas ktorých neustále zbiera nové znalosti a skúsenosti.

Related Posts