Pred pár týždňami sa v reštaurácii Colette uskutočnila degustačná večera plná vyberaných chutí. o tento gastronomický zážitok sme sa postarali spoločne s reštauráciou Gašperov Mlyn, ktorá sa, rovnako ako Colette, dlhodobo umiestňuje na prvých priečkach rebríčkov najlepších reštaurácií. Pozrite sa, ako môže vyzerať dokonalá harmónia francúzskej a slovenskej gastronómie.
Nápad na degustačnú večeru v nás dozrieval niekoľko mesiacov. Spojiť to najlepšie z francúzskej a slovenskej kuchyne nie je jednoduché a my sme chceli, aby bol výsledok naozaj dokonalý. Príprava tohto nezabudnuteľného večera prebiehala niekoľko týždňov my sme ladili aj tie najmenšie detaily.
„Myšlienka tejto degustačnej večere vznikla z našej túžby spolupracovať s ďalšími špičkovými šéfkuchármi v regióne a podeliť sa o naše kulinárske zážitky. Dlhodobo obdivujeme prácu šéfkuchára z Gašperovho Mlyna, renomovanej gastronomickej reštaurácie na Slovensku. Inšpirovala nás naša spoločná vášeň pre kvalitné suroviny a inovatívne varenie. Bolo úžasné spojiť naše talenty a ponúknuť hosťom jedinečný kulinársky zážitok, ktorý predstavuje to najlepšie z oboch našich kulinárskych filozofií,” zhodujú sa majitelia reštaurácie Colette.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Jedinečná degustačná večera
Výsledkom našej práce bolo 8-chodové menu pozostávajúce z tých najlepších pokrmov z oboch kuchýň. Hostia, ktorí sa degustačnej večere zúčastnili, si mohli vychutnať špeciality ako tart z fermentovanej mrkvy či pstruh s pestom z podtatranských byliniek. Súčasťou degustačného menu bol aj chlieb s bryndzou z kozieho mlieka, raviola z langusty či treska s mušľami a špargľou. Na stoloch nechýbali ani exkluzívne sladké špeciality ako marinované jahody či canelé s rebarborou.
Bola to neoceniteľná príležitosť vymeniť si nápady, techniky a pohľady s iným vysoko uznávaným šéfkuchárom.
„Hosťom sme chceli ponúknuť tie najlepšie produkty. Preto sme vybrali suroviny, ktoré sú nielen najvyššej kvality, ale predstavujú aj kulinárske tradície oboch našich reštaurácií. Úzko sme spolupracovali s miestnymi dodávateľmi a experimentovali sme s rôznymi technikami, aby sme vytvorili jedlá odrážajúce oba naše štýly. Výsledkom je menu, ktoré spája kreativitu s tradíciou a ponúka harmonickú zmes chutí z rôznych prostredí.”
Počas celej večere bolo podávaných 6 slovenských vín, ktoré špeciálne napárovali someliérske esá Slavomíra Raškovič a Antoine Corto Guichard z Colette. Hostia si spoločne s vynikajúcim jedlom vychutnali víno Noria z Château Rúbaň, Pinot Noir z vinárstva Domin & Kušický, ako aj Ordinarium z vinárstva Víno Vdovjak.
Ak chcete zažiť aj vy nezabudnuteľný večer s degustačným menu, sledujte naše sociálne siete. Včas sa dozviete o ďalších pripravovaných akciách. Už teraz pre vás pripravujeme ďalšie gastronomické zážitky.