PÁR SLOV

O NÁS

Sme prvý gurmánsky butik na Slovensku. Prinášame na slovenský trh francúzsky dezertmadlenky. Madlenky sú synonymom Francúzska, rovnako, ako víno a cesnak alebo bagety a syr. Hoci sú len malým koláčikom, ich chuť si získala srdcia kráľov i roľníkov už v 17. storočí. Tradičné francúzske madlenky si právom nárokujú aj na pozornosť moderného spotrebiteľa a túto originálnu lahôdku môžete teraz ochutnať aj vy.

Jediný francúzsky dezert s mnohými tvárami

V našom sortimente nájdete rôzne príchute madleniek, ktoré premenia každé sústo na osobitý zážitok. Vybrať si môžete tradičné francúzske madlenky aj madlenky plné nových príchutí pre ešte úžasnejší, nenapodobiteľný pôžitok.

AKO SA TO CELÉ ZAČALO

Za nápadom ponúkať francúzske koláčiky stoja dvaja mladí zakladatelia Michaela a Richard. Ich chuť, ktorá vás prenesie na tie najkrajšie zákutia Francúzska, nás oslovila natoľko, že sme sa rozhodli ich priniesť na Slovensko.

Gurmánsky butik, v ktorom nájdete tradičné francúzske dezerty

Náš obchod sme sa rozhodli pomenovať Gurmánsky Butik s cieľom priniesť na váš stôl niečo jedinečné. Každý kúsok pre vás pripravujeme s láskou, robíme všetko pre váš dokonalý zážitok, ktorý vám táto sladká delikatesa ponúka.

bakery-baker-img
NÁŠ CHEF

RICHARD KALANIN

Od malička chcel variť. Tešila ho radosť z jeho práce a najmä pohľad na ľudí, ktorým pripravené jedlo chutilo. Už ako malý s mamou doma rád piekol rôzne dezerty, za čím stála aj jeho láska k sladkým jedlám. Jeho kroky preto smerovali na kulinársku školu, zúčastnil sa rôznych kuchárskych a cukrárskych súťaží. Po úspešnom dokončení štúdia sa presťahoval do Bratislavy, kde  pracoval pre niekoľko známych podnikov. Na Slovensku sa však veľmi dlho nezdržal.

„Chcel som ísť pracovať do zahraničia, ale práca, ktorú som mal dohodnutú, sa na poslednú chvíľu zrušila. A tak som si kúpil jednosmernú letenku do Paríža“.

Práve v Paríži získal Richard bohaté skúsenosti. Pobytom v tomto romantickom meste sa zároveň ešte viac prehĺbila jeho láska k dezertom a dobrému jedlu.

bakery-baker-img
CO-FOUNDER

MICHAELA BUDÁČOVÁ

Nápad ponúknuť to najlepšie zo získaných skúseností slovenským zákazníkom sa narodil v hlave Michaely. Michaela sa už viac ako 10 rokov venuje modelingu, verejnosť ju pozná najmä vďaka finále Miss Slovensko 2019. A keďže móda, cestovanie a spoznávanie nových krajín sú neodlučiteľne spojené s dobrým jedlom, rozhodla sa nájsť tradičný dezert, ktorý je u nás zatiaľ málo známy. Zo všetkých lahôdok, ktoré na svojich cestách ochutnala, vyhrala francúzska pochúťka madlenky. Tak, ako sa Richard pustil s vášňou do ich prípravy, zobrala si na plecia všetko ostatné, čo s vedením gurmánskeho butiku súvisí.

PREČO NÁZOV

COLETTE

Colette je vznešené francúzske meno, ktoré má doslova ten správny „cink“. V mysli si pod ním môžete predstaviť francúzske dievča s červeným rúžom, ktoré sprevádza krásna vôňa. Práve toto meno zanechalo v Richardovi krásne spomienky na Francúzsko a Paríž. Krásny a voňavý Paríž. Aj počas jeho praxe v jednej z parížskych reštaurácií patrila k pravidelným návštevníkom dáma menom Colette. Jej tvár nikdy nevidel, no vždy ju sprevádzal osobitý šarm ženy a jej dokonalý parfum.